Boulebar öppnar i Örebro

Örebro får en ny restaurang i början av 2017. Hemvändarna Malin Johansson och Emil Axelsson öppnar en boulerestaurang med sydfransk bistromat.

I det nybyggda kvarteret Husarens Gränd i NorrCity kommer det under början av 2017 öppna en ny sydfransk restaurang med mat, bar och boule. Paret Malin Johansson och Emil Axelsson, som för närvarande jobbar på Boulebar i Stockholm, ska driva den nya restaurangen. De har båda lång erfarenhet av yrket. Emil har arbetat som kock och köksmästare i mer än tio år och började sin karriär på Hotell- och restaurangprogrammet i Örebro. Och Malin har jobbat som bartender och restaurangchef i mer än 15 år.

– Att få använda allt vi lärt sig genom åren och få chansen att skapa något nytt från grunden känns väldigt roligt. Jag har firat mina senaste 10 födelsedagar på Boulebar så det avslöjar nog hur mycket jag älskar upplägget, säger Malin Johansson, blivande Boulebarchef Örebro.

Restaurangen är som en inomhus-stadspark och huserar två lokaler som innesluter en innergård. Där det sommartid kommer att finnas både utebanor och uteservering. Det är ÖrebroBostäder som står bakom bygget av det nya kvarteret.

Senaste numret