Bordsbokningen öppnar på AIRA

Tommy Myllymäki och Svenska Brasseriers nya restaurang på Djurgården i Stockholm heter AIRA och byggs just nu på Biskopsudden. Invigningen är planerad till den 20:e mars och bordsbokningen öppnar i dag den 20:e januari klockan 10.00.

AIRA kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster har utsikt mot vattnet. “Restaurangen anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt”, skriver man i ett pressmeddelande. Byggnaden har ritats av arkitekten Jonas Bohlin.

– Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki, chef patron för AIRA.

Den gastronomiska upplevelsen har sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Ambitionen är att matupplevelsen ska vara innovativ och anpassad utifrån säsong. Restaurangen erbjuder både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny.

Senaste numret