Björn Frantzén öppnar krog i Hong Kong i höst!

I mitten av november öppnar kocken och krögaren Björn Frantzén sin första restaurang utanför Sverige. Frantzén’s Kitchen i centrala Hong Kong blir en modern bistro med influenser av både det nordiska och asiatiska köket.

I en stilren och avslappnad nordisk miljö kommer det att serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Satsningen sker i samarbete med entreprenörsparet Arne och Helen Lindman som bor i Hong Kong sedan ett antal år tillbaka. De äger fastigheten för Frantzén’s Kitchen som ligger i Sheung Wan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som blivit en av världens trendigaste stadsdelar.

Under de senaste åren har Björn Frantzén genomfört flera gästspel runt om i världen samt skapat en pop-up restaurang i Dubai. Frantzén’s Kitchen blir dock den första permanenta restaurangen utanför Sverige.

– Att öppna Frantzén’s Kitchen i Hong Kong är ett naturligt steg för oss. Jag har länge drömt om att öppna utomlands och det asiatiska köket ligger mig nära till hands, säger Björn Frantzén. Hong Kong är en av världens mest intressanta matstäder och det blir en utmaning att få skapa en nordisk matupplevelse med lokala råvaror och influenser där.

För att säkerställa upplevelsen i Hong Kong blir Jim Löfdahl köksmästare för Frantzén’s Kitchen. Jim har tidigare haft samma roll på Restaurant Frantzén i Gamla stan i Stockholm och var delaktig i dess resa till två stjärnor i Guide Michelin.

Adressen för nya Frantzén’s Kitchen i Hong Kong blir 11 Upper Station Street i Sheung Wan. Restaurangen kommer att ha öppet kvällstid samt även för lunch på helgerna.

Senaste numret