Barr öppnar i Nomas lokaler
Igår meddelade Réne Redzepi på Facebook:
” Guys! We are so happy to announce that, together with acclaimed chef Thorsten Schmidt, we are opening a new restaurant – Restaurant Barr – in our old home on Strandgade 93!”
Den femte juli slås portarna upp. Maten kommer att bestå av rätter som schnitzel och köttbullar samt en hel del tillagat av gris och kål meddelar Berlingske. Rätter från det så kallade ölbältet från England över Benelux, Tyskland och Skandinavien. “Men det kommer inte bli mormorsmat, det handlar inte om någon nostaligitripp,” säger Torsten Schmidt till Berlingske. På Nomas hemsida har han utvecklat detta:
“At Barr, we will serve familiar foods in the best way we can, building on the last decade’s gastronomic development in Copenhagen. We want to carry on the spirit of experimentation and knowledge, serving our versions of traditional dishes, along with a great selection of beers and aquavit from this extraordinary area.”
Man har också anställt bryggaren Andreas Pedersen från Amager Bryghus som ska skapa nya ölsorter till restaurangens tjugo ölkranar.
Det kommer att finnas 60 platser plus 30 platser i baren.
Läs mer om Barr på Nomas SAJT. Boka kan du göra på restaurangens SAJT.
Foto: Ditte Isager Photography