Bank Hotel – Stureplansgruppens nya prestigeprojekt

Nästa vecka, den 22 augusti öppnar Bank Hotel på Arsenalsgatan i Stockholm, granne med aktionshuset Bukowskis. Visionen har varit att skapa ett boutiquehotell som ska stå sig väl i konkurrensen med dito i London, Paris eller New York, säger Vimal Kovac, vd och huvudägare i Stureplansgruppen i ett pressmeddelande.

I centrum av byggnaden (från 1910) ligger den historiska bankhallen med sex meters takhöjd där restaurangen Bonnie´s huserar. Rätterna är inspirerade av maten i Europas kuststäder. Det utlovas stort fokus på servis, inte helt olikt hur det fungerar på systerkrogen LÀvventura. Restaurangchef är erfarna Carolina Westerlund (senast Nosh & Show). Vinlistan är komponerad av Fredrik Horn.

Det kommer även att finnas två publika barer vid öppning, sofistikerade Papillon (polerad marmor, mahogny och heltäckningsmattor). På drinklistan finns klassiker, både tidlösa och i ny tappning. Den andra baren heter Sophie´s och förväntas bli stimmigare. Här kan man också äta lättare rätter och naturligtvis finns en hel del alkoholfria drinkar att välja mellan. Längre fram planeras även en takbar, i dagsläget tänkt som en medlemsbar för hotellgäster.

Foto: Mathias Nordgren

 

Senaste numret