“Även om man är förberedd så kan saker gå fel”

För ett par veckor sedan pratade vi med Marcus Bremdal om Årets Kock-finalen och idag är det dags!

Vad har du för bakgrund?
-Jag är uppvuxen i Varberg. Efter några års säsongsarbete i Sälen och på Öland flyttade jag till Stockholm och började jobba på Ulla Winbladh. efter det har jag jobbat på Smak, GQ, KB och Wedholms Fisk. Jag har också tävlat i olika sammanhang, bland annat var jag coach åt Juniorkocklandslaget 2015-2016 vilket ledde till ett OS-guld och 2020 var jag finalist i Årets Kock.

Vilka råvaror arbetar du allra helst med?
-Alla grönsaker när de är i säsong. Fisk och skaldjur ligger mig även varmt om hjärtat.

Vad var lättast och svårast under kvalificeringstävlingen?
-Dag ett när man får göra sin tränade rätt är ju på något sätt enklast eftersom man är väl förberedd på den. Men även om man är förberedd så kan saker gå fel. Råvarukorgarna var svåra, det var otroligt fina råvaror men inte så mycket i korgarna. Men det gjorde att det blev en rolig utmaning och att man fick tänka till ordentligt.

Hur har du laddat upp inför finalen?
-Först blev det ledighet, umgänge med familj och vänner och fokus på att njuta av sommaren. Jag har även tränat för att hålla kroppen redo för den tuffa utmaningen. Så fort man får uppgifterna inför finalen är det 100 procent fokus på att träna så att man är redo den 19:e oktober

Foto: Samuel Unéus

Senaste numret