Ått Padtum Söderström är Årets Bagare 2017

Idag, den 30 mars, avgjordes tävlingen Årets Bagare 2017. Ått Padtum Söderstöm som arbetar på Vår Gård i Saltsjöbaden kammade hem titeln Årets Bagare tillika svensk mästare för professionella bagare. Genom att använda sin kunskap och hantverksskicklighet skapade Ått fantastiska bakverk där man bland annat fick se många olika och nya typer av uppslagningar, det vill säga former på bakverken – något som fick juryn på fall.

Ått Padtum Söderstöm korades till Årets Bagare 2017 med motiveringen: ”Med en unik målmedvetenhet skapades tävlingsbakverk av högsta klass. Idog träning, fantasi och kreativitet i kombination med smaksäkerhet, tävlingsvilja och strukturerat arbete har lett till att samtliga bakverk höll en hög kreativ höjd och kvalitet. Både när det gäller smaker och former. Årets Bagare 2017 och svensk mästare för professionella bagare har visat att hon verkligen blommat ut!”

– Jag har fokuserat på att variera både form och smak i mina bakverk och därför använt mig av flera olika tekniker, något som visade sig ge utdelning. Min man Adam har stöttat och coachat mig, precis som jag gjorde när han vann 2014. Det känns så roligt att vi delar kärleken till yrket, säger Ått Padtum Söderstöm, vinnare i Årets Bagare 2017.

Senaste numret