“Att bo på en ö med så många duktiga producenter är en lyx”

Veckan för Årets Kock är här. Vi har pratat Med Luqaz Ottosson om finalen!

Vad har du för bakgrund?
-Jag är född och uppvuxen i Eksjö i Småland där jag också gick restaurangskola. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm för att jobba. Jag gjorde också en vända uppe i Åre och en i Belgien innan jag till slut hittade hem på Gotland där jag har bott och jobbat de senaste tretton åren.

Vilka råvaror arbetar du allra helst med?
-Jag älskar att jobba med grönsaker. Att bo på en ö med så många duktiga producenter är en lyx.

Vad var lättast och svårast under kvalificeringstävlingen?
-Lättast under kvalet var upplagningen av den inskickade rätten, där har man fått förbereda så mycket innan. Svårast tycker jag är tidspressen att komma på och skriva ner två rätter utifrån råvarukorgen.

Hur har du laddat upp inför finalen?
– Jag har laddat upp genom att ha en ledig sommar och spendera mycket tid med min dotter. Nu känner jag mig utvilad och väldigt redo för att gå in i tävlingen med extra fokus och energi.

Senaste numret