Arla Unika öppnar butik med ost- kaffe- och vinbar i Stockholm

Den 24 januari öppnar Arla Unika sin nya flaggskeppsbutik med ost-, kaffe- och vinbar i Östermalms Saluhall. Ostarna har under en tid funnits på etablerade krogar i Sverige men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken.

Arla Unika är Arlas exklusiva ostsortiment som började tas fram 2002 när flera toppkockar ansåg att Arla, som ledande mejeri, borde försöka ta fram nya, unika smaker. Arla tog kritiken på allvar och startade utvecklingsprojektet Unika tillsammans med meriterade kockar och mejerister. Resultatet blev en serie ostar, som vitmögel- och blåmögelost, rödkittost, hård- och färskostar samt gourmetsmör. I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. På morgonen serveras frukost. På lunchen finns varmrätter och sallader både att äta på plats och ta med. Och på kvällen förvandlas kaféet till ost- och vinbar. Självklart finns Arla Unikas ost-, smör- och tillbehörssortiment att köpa i butiken. I framtiden ska baren även ge plats för gästspel och andra kreativa smakmöten.

Senaste numret