Alva är Sveriges bästa unga bagare

Alva Odelbrink vinner SM Unga Bagare efter en intensiv tävlingsdag. Hennes tolkning av Stockholms tunnelbana imponerade på juryn och placerade henne högst på prispallen.

– Det känns helt otroligt kul att vinna! Jag är glad att domarna gillade mitt tema lika mycket som jag. Sverige är känt för vår tunnelbana och dess konst och det kändes roligt att få tolka den på det här sättet. Jag känner mig stolt och glad över det jag åstadkommit idag, och allra mest nöjd är jag med skådebrödet och varmkorven – de blev precis så som jag ville ha dem, säger, Alva Odelbrink. Till vardags arbetar Alva på Spånga Konditori där också silvermedaljören Linnéa Cederberg jobbar.

Juryns motivering:

“Årets vinnare har, genom ett mästerligt utförande där stadens puls och djup omvandlats till bagerikonst, tagit oss med på en resa där varje hållplats är en smak av excellens. Med ett lekfullt spektrum i färg och form har hon inte bara visat på teknisk skicklighet utan en helt unik förmåga att förmedla sin berättelse. Resan som vi bjuds med på är både elegant och full av innovation och vittnar om en kreatör som kan sitt hantverk och konsten att ta med sin publik till nya världar. ”

Foto: Stig Albansson

Senaste numret