Aloë nyöppnar i april

Den 12 april nyöppnar Aloë i Älvsjö utanför Stockholm. Gästerna kommer att möta såväl en ny skrud på restaurangen som nya ansikten i teamet, bland annat är Maria-Magdalena Johansson ny restaurangchef. Hon kommer senast från Spritmuseum och Esperanto.

Aloë kommer endast att servera en fast meny till alla gäster. Förutom midsommardagarna kommer restaurangen att ha öppet hela sommaren.

Krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson har inför öppnandet skrivit ett gastronomiskt manifest som du kan läsa nedan.

ALOËS GASTRONOMISKA MANIFEST
Aloë är en restaurang som vi från grunden byggt upp på känslor, kontraster, traditioner och personlighet. Efter att snart ha drivit restaurangen i 4 år samt förärats med vår första Michelinstjärna kände vi att vi var på väg att bli något vi inte är eller vill vara. Ganska snart efter detta, under våren 2018 bestämde vi oss för att sätta ner foten och börja om från början och hitta tillbaka till oss själva igen.

Det vi nu vill göra med vår nyöppning är att ta tillbaka det som gastronomi är för oss och vad det en gång var, det vill säga glädje, gemenskap, värme, generositet och tradition. Vi vill att en kväll hos oss inte bara skall bestå av perfekt utförd mat, service och dryck, utan även intressanta möten med nya människor. Vi vill att feststämning skall råda hos oss och har därför valt att ta till ett lite nytt grepp i första mötet med gästerna men även under måltiden. Vad det gäller det gastronomiska så kommer man fortfarande känna igen sig i vårt DNA, det vi kallar ”including,contemporary, romantic, gastronomy”

Vi vill inte begränsa oss i vår nyfikenhet för andra kulturer, kök och etniciteter. Vi vill vara en reflektion av dagens samhälle.

Bilden visar krögarna Niclas Jönsson och Daniel Höglander. 

Senaste numret