Aloë gör en omstart och siktar på tre stjärnor

Den 22 december kommer restaurangen Aloë i Älvsjö, med en stjärna i Guide Michelin, hålla sin sista service i nuvarande utförande för att åter öppna i april 2019. “Nu är det dags för gastronomisk förändring och att rannsaka sig själva. Vårt mål och ambition är att inom tre år nå tre stjärnor i Guide Michelin”, skriver krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson i ett pressmeddelande i dag.

På telefon berättar Daniel Höglander att det så klart finns en tydlig plan som de jobbat med under hela hösten även om den hålls hemlig ett litet tag till och berättar vidare:

– Vi känner att det är farligt att bli hemmablinda och även om vi alltid jobbar hårt vill vi inte  hamna i en bekvämlighetszon. Vi vill utveckla oss själva hela tiden så nu klipper vi med det gamla. Det är högt ställda mål och vi gör det inte lätt för oss själva, men vi känner att vi har det i oss, vi behöver bara samla oss.

Daniel poängterar också att det inte finns någon finansiär i bakgrunden.
– Vi har ingen stor plånbok, men vi jobbar med känsla och kvalitet, och det är ju det mat handlar om, och att vi ger en del av oss till er gäster.

Daniel avslutar:
– Vi har inte heller bråttom, vi bygger över tid och vill snarare lämna ett arv till våra barn och barnbarn.

Text: Pia Bendel

Senaste numret