Titti Qvarnström tar över köket på Barbara

Titti Qvarnström har tagit över som kökschef och kreativ ledare på Barbara i Höganäs. Vi tog ett snack med henne nu när hon blivit varm i kläderna.

Hur kom du och Barbara i kontakt med varandra?
– Nebo Pavicevic som öppnat Barbara hörde av sig. Jag hade inte varit i lokalerna sedan de gjordes om från saluhall, så jag blev nyfiken och körde dit.

Vad är roligast med att komma igång på ett nytt ställe?
– Att få nya kollegor och att träffa alla gäster. Sen gillar jag att hitta saker som kan förbättras och förändras. Jag har börjat att skruva lite här och där, och det märks redan skillnad i restaurangen.

Vad är det för förändringar som kommer ske?
– Vi ska fokusera på de lokala råvarorna och utmärka oss med riktigt bra smaker. Jag upplever att det varit ganska spretigt tidigare. Vi behöver kontinuitet och stringens i verksamheten för att servera riktigt bra mat som våra gäster känner igen som oss.

Vad fick dig att lämna Häckeberga Slott?
– Jag har alltid burit en längtan till Bjärehalvön, där jag nu bor, inom mig, det är något speciellt med åsen som möter havet. Det helt enkelt dags att göra flytten medan barnen är små och det är här jag vill vara nu. André, min man, har aldrig trivts i städer trots att han kommer från Berlin så han tyckte att vi borde ha flyttat för länge sedan!

 

Foto: Miriam Preis

Senaste numret