Snart final i Årets konditor!

Fem konditorer har nu kvalificerat sig till final i Årets konditor 2018. I år är temat “tivoli” och finalisterna ska genomföra fyra olika delmoment: tårta, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert och ett hemligt moment. De tävlande har sammanlagt tio timmar, fördelat över två dagar, på sig att skapa samtliga bakverk. Tävlingen, som i år fyller 30 år, äger rum under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 11–12 oktober. Nedan finner du alla finalister.

FINALISTER
Andrea Olsson, från Värmland, arbetar som restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm.
Franciane Tartari, från Kiruna, arbetar som chefskonditor på FIKA by SPiS i Kiruna.
Magdalena Larsson, från Göteborg, arbetar som konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg.
Disa Molin, från Göteborg, arbetar som konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg.
Anna Josefsson, från Göteborg, arbetar som bagare och konditor på Upper Hou- se i Gothia Towers i Göteborg.

Senaste numret