Edgardo Umeres blir Head Chef på Eatery Social

Den 10 juni öppnar Eatery Social – Marcus Samuelssons senaste restaurang i Skanstull. Eatery Social kommer förena smaker från Syd- och Centralamerika med Södermalm. Allt görs från grunden med hemgjorda tortillas, tostadas, cebiches, grillrätter, chimi churri salsa, Aji Amarillo och mycket mer.

Edgardo Umeres är Eatery Socials Head Chef. Edgardo är en erfaren kock som har jobbat med mat så länge han kan minnas. Han kommer ursprungligen från Peru och har sedan 90-talet arbetat med sydamerikansk mat i Stockholm och Sverige. Närmast har han öppnat den peruanska cebicherian Barranco i Hornhuset i Stockholm.

– Det känns fantastiskt bra med Edgardo på plats i köket. Med sin gedigna erfarenhet och kunskap om denna typ av matlagning så förenar han det traditionella sydamerikanska hantverket med nya spännande tillagningstekniker och smaker. Han är enormt passionerad i allt han gör i köket och många kommer nog förvånas över att en tortilla kan smaka och se ut på så många sätt! Vi kommer bjuda Stockholm på en helt ny tortillaupplevelse, säger Marcus Samuelsson, Creative Director by Marcus Samuelsson

Senaste numret