Frida Lundh vann Mack-SM

Den 10 november tävlade åtta finalister i årets Mack-SM. Vann gjorde Frida Lundh från Sölvesborg.
I juryn satt bland annat Årets Bagare och Årets Kock, och deras motivering löd:

”Med ett tydligt tema, som genomsyrar hela mackan, har Frida skapat en välbalanserad och innovativ måltid. Vinnarmackan är matig och fräsch. Det oväntade brödet, som innehåller alger och sesam, är både spännande och smakrikt. Med inspiration och smaker från Japan, är Fridas skapelse lika god som dekorativ. En riktig fullträff helt enkelt.”

Vinnarmackan Japan tur & retur var gjord på ett sjögräs-surdegsbröd och innehöll bland annat limegravad lax, wasabimajonnäs och grön sallad på avokado och spenat.

– Otroligt hedrade och roligt att vinna Mack-SM. På grund av snökaos och inställda flyg fick jag snabbt hitta nya lösningar för råvarorna. Till exempelvis bakade jag nytt bröd på ett bageri i Stockholm. Så jag är verkligen nöjd med min insats. Mackan blev faktiskt fantastiskt bra om jag får säga det själv och allt känns bara toppen. Trots lite snökaos i början, säger Frida Lundh, vinnare i årets Mack-SM.

Mack-SM har arrangerats fjorton år i rad. Bakom tävlingen står branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. Utöver titeln vinner Frida en trendspaningsresa till Chicago.

RESULTAT
Vinnare: Frida Lundh från Sölvesborg med mackan Japan tur & retur
Andra plats: Lotta Svensson från Jönköping med mackan Småland 2.0
Tredje plats: Nina Sandström från Stockholm med mackan Skärgårdsbris

Senaste numret