Snart dags för Erik Videgårds hot pot-pop-up

Den 5 december är det premiär för ”The Facing Heaven Sessions”, en ny middags-pop-up med inspiration från det kinesiska Sichuan-köket signerad krögaren Erik Videgård. Pop-upen kommer husera i Niklas Ekstedts Galleri, bakom vinkaféet Tyge & Sessil med ingång från Brahegatan 4, Stockholm.

“The Facing Heaven Sessions” kommer servera Sichuan Hot Pot och utvalda smårätter från Kinas smakrikaste region. Erik Videgård styr i köket där han letat fram sina favoriter och maxat smaksättningen ”Ma-La” (bedövande het) med direktimporterad sichuanpeppar och Facing Heaven Chilis.

Resultatet blir en eldig gryta direkt på bordet där du själv tillagar utvalda råvaror i två̊ olika buljonger, en het och en mildare variant. I grytan doppar du sedan entrecôte, torskfilé, svampar, lotusrot, rödlök med mer, som du sedan fiskar upp med en slev och doppar i en sås gjord på sesamolja, vitlök och örter.

Det kommer även att erbjudas ett mindre antal smårätter innan grytan börjar tillagas. Till detta serveras  passande drycker från Drakbrunns-te till potent Baijiu i olika stilar.

Fotot på Erik Videgård är taget av Simon Bajada.

Senaste numret