Dags för Årets Kockelev 2019

Årets Kock relanserar ungdomstävlingen Årets Kockelev och Årets Kockelever, före detta Swedish Young Chef Award och Unga Ekokockar, tillsammans med Restaurangvärlden. Final hålls i Stockholm i början av maj 2019 och det är hög tid för elever i gymnasiet åk 3 med tävlingsambitioner att planera sin anmälan. Även elever i åk 2 kan ansöka till en kvalificeringstävling där de främsta säkrar en plats till 2020 års lagfinal.

Hållbarhet i fokus
Tävlingarna har ett tydligt hållbarhetsfokus. De tävlande ska bland annat tydligt kunna motivera sin matlagning och menyval ur hållbarhetssynpunkt. Juryns bedömning kommer också att innehålla en specifik poängpost för menyns hållbarhet och det praktiska köksarbetet med tanke på både ekologisk och socioekonomisk hållbarhet.

Ulrika Brydling är projekt- och tävlingsledare.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du i en FLIK ovan på vår sajt och på tävlingssidan HÄR.

Foto: Maja Rikardsson som vann Swedish Young Chef Award 2018. Fotograf är Carl Lemon.

Senaste numret