Smör öppnar i trädgård på Söderhallarnas tak

Den 23 augusti öppnar Jimmi Eriksson tillsammans med Arla krogen Smör i en av kolonilotterna på Söderhallarnas tak i Stockholm.

– Förra sommaren var Smör en krog i kioskformat. I år öppnar vi i en kolonilott med fokus på ingredienser som du kan odla själv – i din trädgård, på din kolonilott eller i din odlingsback. Det blir mycket kål, rotselleri, potatis, vreta gulärt – och smör så klart. Vi satsar på vällagad gourmetmat till priser som alla ska ha råd med, säger Jimmi Eriksson som bland mycket annat är lagkapten för det svenska kocklandslaget.

Nyöppningen är ett svar på den goda respons som krogen fick när den öppnade i den lilla kiosken i Axel Landqvists park förra året. Då besökte över 2 500 matgäster Smör och mer än 3 900 rätter serverades.

På menyn utmärker sig bland annat en smörad kålbuljong och brynt smörglass, en favorit i repris, men i ny tappning. Precis som förra året så har smör en framträdande roll i samtliga rätter som såväl smaksättare som smakförhöjare.

Senaste numret