Melanders nyöppnar Stocholm Fisk med nytt kök

Stockholm Fisk har funnits på Vasagatan 1 i centrala Stockholm sedan 1997. Nu öppnar en ny restaurang med ett nytt kök i de gamla lokalerna där bara namnet består. Bakom satsningen står Melanders Group som även driver bland annat Wedholms Fisk, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh.

Stockholm Fisk ligger i samma byggnad som Radisson Blu Royal Viking Hotel men verkar fristående. Omvandlingen av den nya restaurangen blev dock möjlig tack vare den omfattande renoveringen av hotellet som nu pågår.

– Hela området runt Vasagatan håller på att förändras och utvecklas, säger Stefan Söderman som är vd för Melanders Group. Vår storsatsning på en ny och modern fiskrestaurang, mitt i city, känns helt rätt i tiden. Målet med Stockholms Fisk är att skapa en mötesplats för både stockholmare och besökare oavsett dag på året och tid på dygnet.

Menyn bygger på grillad fisk och skaldjur i säsong samt moderna och klassiska fiskrätter, platåer, ostron och caviar. Vinlistan är bred med flera alternativ på glas, givetvis med extra fokus på vita viner och champagne.

Restaurangdelen rymmer 190 sittplatser samt ett chambre separée för 14 personer. Cocktailbaren har plats för över hundra personer och öppnar redan tio på morgonen. Inriktningen är både hantverksgin och alkoholfria drinkar som passar till barens smårätter.

Restaurangen håller öppet samtliga dagar på året fram till ett på natten. Flera rätter på menyn erbjuds även som take away för gäster och resenärer på språng.

Senaste numret