Så blir nya Boulebar i Rålis

På nyårsdagen brann Boulebar i Rålambshovsparken i Stockholm ner till grunden. Genom en tillfällig lösning lyckades stället ändå att öppna som vanligt i maj. Med moduler från Boulebars utomhusbana i Köpenhamn skapades en temporär lösning för de över 50 000 gästerna som besöker Boulebar i Rålis på sommaren.

 Trots den tillfälliga lösningen har vi ändå ökat antalet gäster och vi siktar på besöksrekord i sommar. Det är helt galet, säger Malin Legranäs som är Area Manager på Boulebar i ett pressmeddelande. Intresset för boule ökar hela tiden vilket även märks på våra andra Boulebarer i Stockholm.

Samtidigt som den tillfälliga lösningen skapades togs även ritningar fram för en ny permanent restaurangbyggnad. Samtliga bygglov är nu klara och byggstarten sker i september med invigning sommaren 2018.

– Det blir en lokal som förverkligar våra drömmar i Rålis, säger Rong Guan som är arkitekt på Boulebar. Utseendemässigt får den nya byggnaden en paviljongskänsla med upplyft tak. Tanken är att den ska koppla ihop staden med parken på ett naturligt sätt genom trämaterial och grönskande tak. Målet med utformningen är att skapa ett sällskapsrum för stockholmare, både ute och inne, som en naturlig del av Rålambshovsparken.

Den nya restaurangen är 206 kvadratmeter och får 45 sittplatser inomhus samt ytterligare 55 platser utomhus under tak. Ritningen är framtagen tillsammans med arkitektbyrån Bornstein Lyckefors.

Senaste numret