Nyheter Arkiv / Lina Andersson – Årets Unga Konditortalang 2016

Lina Andersson – Årets Unga Konditortalang 2016

Årets stipendiat har genom ett envist outtröttligt arbete och en stark motivation tagit sig fram till en tätposition inom konditoryrket och där visat prov på såväl talang som kreativitet.

Så lyder motiveringen för 2016 års Unga Konditortalang – Lina Andersson, som man till vardags hittar på Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala sedan 2,5 år tillbaka. Det var där Lina hamnade efter att hon tagit sitt gesällbrev i Kristianstad.

Lina fick ta emot stipendiet på Bak- och Chokladfestivalen i Stockholm den 7 oktober, strax innan Årets Konditor ska tillkännagavs. Det syntes tydligt vem Lina höll på, på hennes tröja stod ”Team Frida”. Och det är kanske inte så konstigt. Frida Leijon och Lina jobbar tillsammans varje dag på Güntherska i Uppsala och Lina har stöttat Frida hela vägen fram till finalen och slutligen vinsten i Årets Konditor 2016. Lina är inte heller utan tävlingserfarenhet. I april vann hon SM för unga bagare och hon är även med i Juniorlandslaget för bagare och håller just nu på att träna inför VM.

– Jag kan absolut se mig själv här i final i Årets Konditor om några år. Det är kul att tävla! Stipendiet kommer jag att använda för att gå kurser och lära mig mer.

Stipendiet på 15.000:- delas ut av Stiftelsen Sveriges Bästa Bord och Arla Foods och ska användas till fortbildning inom gastronomin.