Hållbar gastronomi på högsta nivå på Nordic Organic Food Fair 2024: Officiella sponsorer av Årets Ekokock
Årets Ekokock 2024 som arrangeras av Ekomatcentrum, återvänder för första gången på åtta år till Nordens största mötesplats för ekologiska livsmedel: Nordic Organic Food Fair. Branschmässan arrangeras för första gången i Stockholm den 9-10 oktober på KistaMässan och är stolta sponsorer av tävlingen som sätter hållbar gastronomi, innovation och cirkulär ekonomi i fokus.
Huvudtemat på årets tävling är cirkulär ekonomi där finalisterna ska visa hur de kan laga mat cirkulärt och hållbart, med fokus på att optimera resursanvändning. Ett helt nytt inslag är viltkött som ska användas i finalisternas rätter. Detta ska uppmuntra kockarna att använda viltkött som ett hållbart alternativ med fokus på näringstäthet, mindre belastning på jordbruk och ett mer balanserat ekosystem.
“Årets Ekokock representerar ett viktigt steg framåt för hållbar gastronomi. Här hyllar vi dessa otroligt skickliga kockar som inte bara sätter standarden för hållbar matlagning, utan även visar branschen de fantastiska möjligheterna när vi tar ett helhetsgrepp om råvarorna och tänker cirkulärt. Det är hög tid att hållbarhet blir en självklar del av vår matlagning.” säger Ted Wendt på Ekomatcentrum.
Finalisterna klara för kamp
Årets finalister är fyra tidigare vinnare av Årets Ekokock som tävlar om årets titel som Mästare. Kockarna som tävlar är Jonas Alvin från Linköping, Johan Tyrén från Borås, Viktor Arabzadeh från Göteborg och Jonas Karlsson från Visby. De är rutinerade och erkända kockar från olika delar av landet, alla med en gemensam vision om hållbar matlagning, men med sina egna unika tolkningar. Finalen avgörs den 10e oktober på Nordic Organic Food Fair, Kistamässan.
Sponsorer av Årets Ekokock är Nordic Organic Food Fair, Martin & Servera, Rational, Generation Waste, Segers, Norrlandsvilt, Sundqvist, Global och It’s a Thing.
Gratis besöksanmälan är nu öppen
Upplev Årets Ekokock på Nordic Organic Food Fair den 10e oktober. Besökanmälan är nu öppen och det är helt gratis för yrkesverksamma inom foodservice att delta. Anmäl dig här!