Florencia Abella ny kökschef på Ekstedt

Florencia Abella blir ny kökschef på 1-stjärniga Ekstedt i Stockholm. Florencia, som senast kommer från Esperanto, har redan sen augusti 2018 ansvarat för restaurangens testkök.

Niklas Ekstedt är mycket förväntansfull över rekryteringen:
– Med Florencia får vi en fantastisk kock som är mer än kapabel att ta maten på Ekstedt till nästa nivå. Vi ändrar inte restaurangens koncept, Ekstedt handlar fortfarande om öppen eld och om att framhäva nordisk mat. Florencia kommer dock självklart sätta sin egen prägel på maten och jag ser otroligt mycket fram emot att se hur hennes unika bakgrund och stil kommer att forma menyn i framtiden.

34-åriga Florencia Abella, som också har många års erfarenhet från stjärnkrogar i både Spanien och Italien, ser fram emot att komma igång i sin nya roll:
– Denna position på en så pass ansedd restaurang som Ekstedt är en fantastisk utmaning. Att dessutom all mat lagas över öppen eld är självklart extra spännande – jag kommer ju trots allt från Argentina och har matlagning över eld i blodet.

Florencia Abella ersätter Rod Pérez, som lämnar Ekstedt efter fyra år för att arbeta med Sayan Isaksson och hans krogsatsning med Stureplansgruppen. Abellas position i testköket fylls av Claes Grännsjö, känd från restaurang NOOK, som därmed tar över ansvaret för all forskning och utveckling inom Ekstedt.

Foto: Calle Svärding.

Senaste numret

Nyhetsbrev