Art Bakery – gott och blandat med Johan Sörberg

Art Bakery har öppnat i NK Stockholm och vi har pratat med Johan Sörberg som står bakom det nya bageriet/ konditoriet/chocolateriet/ restaurangen.

Text: Pia Bendel

Hur kommer det sig att du öppnat bageri igen efter några års paus?
– Det var flera anledningar till det, men en var att Erik Molinder, som driver Melanders, och som jag gör detta tillsammans med, ringde mig tidigt i somras och ville ha mig med på tåget. När jag kollade in vad det skulle innebära och insåg möjligheterna var det inte mycket att fundera över.

Er arbetsplats är stor och öppen.
– Ja, vi har gjort den som ett öppet kök. Konditoriet är i förgrunden eftersom det är mest visuellt, sedan ser man stenugnen. Chokladtillverkningen kommer tyvärr lite i skymundan. Något liknande har inte gjorts innan. Bara produktionsytan är 650 kvm. Mitt i Stockholm!

Vad kommer ni att ha för inriktning?
– Vi kommer att ha ett levande sortiment med mycket färg och form, inte minst i konditoriet och chokladtillverkningen. Kunderna ska varje dag kunna se något nytt. Bröd är lite annorlunda, bröd är bröd liksom, men det ska vara bra.

Varför heter det Art Bakery?
– Det är Pelle Lydmar, som varit konsult åt NK, som kommit på det. Lokalerna har industrikänsla och vi kommer att ha konstutställningar, vernissage, aw:s och liknande här. Absolut Art är först ut med en utställning.

 

 

 

Senaste numret