Åre Gastronomy Week tillbaka i februari

Åre Gastronomy Week kommer att äga rum för sjunde året i rad den 3–9 februari 2020. Festivalen uppmärksammar de kulinariska traditionerna i Jämtland och syftet är att lyfta gastronomin som finns i och omkring Åre.

Tillsammans med Melleruds bygger arrangören för andra året i rad en pop-up restaurang på Åre Torg som bjuder på kulinariska upplevelser skapade av fem vinnare av Årets Kock (Martin Moses, 2019, David Lundqvist 2018, Thomas Sjögren 2015, Stefan Eriksson 2005 och Jonas Dahlbom 1996).

Även flertalet av Åres restauranger och lokala mathantverkare bjuder in till oväntade upplevelser, specialmenyer och samarbeten. Ett nytt tillskott för året är en tillfällig, fristående studio på Åre Torg som kommer att fungera som en arena för de lokala aktörerna.

Initiativtagarna till Åre Gastronomy Week är två lokala eldsjälar, paret Bri Stundon och Calle Hedman. Bri har arbetat som kock på Dahlbom på Torget, Ölbaren, Arnes och har de senaste säsongerna varit kökschef på b’s, en liten sushirestaurang på Åregården. Calle arbetar till vardags som centrumutvecklare för Östersunds stadskärna på Destination Östersund AB och har lång erfarenhet som projektledare i evenemangsbranschen.

Senaste numret