Nyheter Arkiv / Swedish Young Chef Award

Swedish Young Chef Award

Årets Kockelev (en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar) byter namn till

SWEDISH YOUNG CHEF AWARD – en kocktävling för årkurs 3-elever på restaurangskolor i Sverige.

TÄVLINGSUPPGIFT 2018

Tema: Balans

Att på 2 timmar i ett modulkök av hemmaköksmodell under GastroNord tillaga en förrätt baserad på blåmussla och/eller pilgrimsmussla från Fisk idag samt en varmrätt för åtta personer. Varmrätten ska vara i balans och innehålla max 80 g/portion av svenskt gräsätande nötkött från SCAN.

Samma rätt som skickas in till uttagning är den du tävlar med i final

– förrätt baserad på blåmussla/pilgrimsmussla från Fisk idag

– varmrätt innehållandes max 80 g/portion svenskt gräsätande nötkött från SCAN

– åtta tallrikar

– tillagningstid 2 timmar

UTTAGNING AV FINALISTER

Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister, dessa får göra upp om segertiteln i finalen.

VINSTER OCH ÄRA

Praktik på välkänd restaurang

Reportage i branschtidningen Restaurangvärlden

En prischeck på 15 000 kronor för gastronomiskt ätande

Ära och stolthet!

ANMÄLAN

Skicka in recept och bild med upphovsman och skola senast 9 mars till: kajsa@bergkvistpublishing.se och märk med ”Bidrag till Swedish Young Chef Award”

Finalisterna till SWEDISH YOUNG CHEF AWARD 2018 meddelas den 16 mars.

Finalen äger rum under GastroNord på Svenska Mässan i Stockholm 27 april.

ANSVARIGA

Arrangör: Bergkvist Publishing och Restaurangvärlden

Projektledare: Pia Bendel och Kajsa Andersdotter Olsson

Tävlingsledare: Ulrika Brydling

Lycka till!

Spara tävlingsinformationen som en PDF här! 

Samarbetspartners: 

arla_logo_rgb_300dpi       HKScan_logo    Segers+logo+vit      logo (1) 2      menigo-logo-big     Findus_large Skärmavbild 2017-12-11 kl. 17.17.24

VINNARE 2017: AMANDA LYDAHL, WISBYGYMNASIET, VISBY

VINNARE 2016: FREDRIK KRISTENSEN, STOCKHOLMS INTERNATIONELLA RESTAURANGSKOLA, STOCKHOLM