Nyheter Arkiv / Svenska Gastronomipriset 2016

Svenska Gastronomipriset 2016

svenska_gastronomipriset_logo_final

Restaurangvärlden har utsett Kockarnas Kock och Kockarnas Krog 24 år i rad. Drygt 100 kockar i hela Sverige röstar på de fem kockar och fem krogar som de anser vara bäst i Sverige. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen. Under 2016 introducerades detta även för konditorer, servitörer och sommelierer som på samma sätt fått nominera de kollegor de anser vara bäst.

Vinnarna 2016 är följande

Kockarnas Kock 2016

Daniel Berlin, Daniel Berlin, Skåne Tranås

Kockarnas Krog 2016

Fäviken Magasinet, Järpen

Sommelierernas Sommelier 2016

Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2016

PM & Vänner, Växjö

Servitörernas Servitör 2016

Carl Frosterud, Operakällaren,Stockholm

Servitörernas Serviceupplevelse 2016

Fäviken, Järpen

Konditorernas Konditor 2016

Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm

Konditoriernas Konditori 2016

Tössebageriet, Stockholm

Chef of the Chefs (med en jury på 50 av världens bästa kockar)

René Redzepi, Noma, Köpenhamn

Årets Werner 2016

Gunnel Sturh Olsson

Henrik Norström

Svenska Gastronomipriset 2016:

Magnus Nilsson, Fäviken, Järpen

Se alla placeringar här!

Vill du se vem som var nominerad i kategorierna? Klicka här!