Nyheter Arkiv / Igi Vidal från Bloom in the Park öppnar ny restaurang

Igi Vidal från Bloom in the Park öppnar ny restaurang

Michelinkrögaren Igi Vidal från Bloom in the Park öppnar nu sin nya restaurang The Embassy of Sagrantinia på Västergatan i Malmö, skrev Sydsvenskan.se igår.

Igi Vidal tilldelades förra året en Michelinstjärna för Malmö-restaurangen Bloom in the Park. Vladan Jakesevic startade 2014 vinbaren Pecorino Raw & Wine på Rådmansgatan, men har sålt stället för att satsa på The Embassy of Sagrantinia på Gamla Väster.

Sagrantinia är ett drömland som Igi Vidal och Vladan Jakesevic själva har skapat under planeringen av restaurangen.

– Det är ett fiktivt land som är en blandning av alla de platser i världen som vi har rest till och trivts med. Restaurangen är ambassaden i Malmö för detta land, säger Vladan Jakesevic till Sydsvenskan.

I köket kommer 27-åriga Julia Hansson som jobbat på Bloom in the Park sedan 2014 att bestämma. Hon har tidigare arbetat i London, Schweiz och Norge. Den lilla matsalen kommer att servera en meny med kaviar, vildanka, foie gras, ostron och annat.

Tanken är att ha öppet köket sent, till klockan 24 på vardagar. På fredagar och lördagar stänger de restaurangen klockan 02.

Ett sätt att göra The Embassy of Sagrantinia till ett ställe med högre klass är att inte heller släppa in folk om de inte är ”rätt klädda”.

Läs hela artikeln HÄR.

(Foto på Igi Vidal från bloominthepark.se).