Nyheter Arkiv / Hygienslarv på Geranium

Hygienslarv på Geranium

Geranium, med tre stjärnor i Michelinguiden, har fått böter av hälsovårdsmyndigheten (Fødevarestyrelsen) i Danmark, meddelar The Guardian. Det handlar om 20 000 danska kronor.

Anledningen är att man har förvarat färska skaldjur i för höga temperaturer under för lång tid. På myndigheten konstaterade man även att två av dess frysar hade ”svarta, gröna och vita fläckar växande på undersidan av hyllor och även på paketerad picklad vitlök”.

Rapporten var färdig i september, men uppmärksammades av danska medier förra veckan. Martin Birk Hansen på Fødevarestyrelsen tycker att restaurangen agerat för långsamt på denna och att insatser borde gjorts direkt.

Rasmus Kofoed, som öppnade Geranium 2007 tycker att ”det är kraftigt överdrivet, men medger att det finns vissa delar av processen där de kanske har varit lite ouppmärksamma”.

Restaurangen har ett datoriserat system för mattemperaturer, och fisk och skaldjur alltid förvaras på isbäddar, berättar han vidare.

(Foto: Gaggenau)