Nyheter Arkiv / Fredrik Borgskog vann världsfinal

Fredrik Borgskog vann världsfinal

I finalen av Valrhona C3 (Chocolate Chef Competition) som ägde rum den 24 oktober tog Fredrik Borgskog, pastry chef på Upper House Dining i Göteborg, första plats.

Alla sju finalister har tidigare tagit sig vidare via semifinaler under året.
Valrhona C3 har arrangerats tidigare men i år var första gången en svensk tog sig till final.

Världsfinalen tog plats i Brooklyn, New York under kongressen StarChefs ICC.
Tävlingen pågick under två dagar. Första dagen fick alla deltagare tre timmar på sig att förbereda upplagningen. Dag två hade de två timmar och 40 minuter på sig att göra 20 petit fours och 12 desserter.
Både desserter och petit fours måste innehålla Valrhona Guanaja 70%, i övrigt är det fritt att välja bland smaksättningen.

Fredrik Borgskog
– Medlem i Svenska Kocklandslaget 2005-2008
– Medlem i Svenska konditorlandslaget 2013-2015
– Var med och skapade prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopstårta
– 3:e plats i Konditorernas konditor 2016
– Vinnare av världsfinalen i Valrhona C3