Nyheter Arkiv / Finalisterna i Årets Ekokock 2016

Finalisterna i Årets Ekokock 2016

Här är de sex finalisterna i Årets Ekokock 2016:

  • Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal
  • Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping
  • Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg
  • Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg
  • Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö
  • Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal

Finalen av Årets Ekokock 2016 äger rum den 16 november i Malmö under Nordic Organic Food Fair. Tävlingen arrangeras av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. Den är öppen för kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade.

– Med tävlingen Årets Ekokock vill vi uppmärksamma kockar och restauranger som lyckas hitta den bästa kombinationen av modern gastronomi och ett genomgående hållbarhetstänk, säger ekokocken Ulrika Brydling som leder tävlingen med sin kollega Erik Måneld.

I årets tävling är huvudråvarorna lokalodlad KRAV-märkt morot och en ekologisk mejeriprodukt från Arla. I uttagningen av de kockar som gått vidare har stor vikt lagts vid de inskickade bidragens anpassning till säsong och innehåll av tillgängliga KRAV-certifierade ingredienser.