Feira – ny fisk- och skaldjursrestaurang med inspiration från Galicien

Under Östermalmshallens fyra år långa renovering har en helt ny restaurang skapats ovanför handlarna – Feira. Restaurangen öppnar i slutet av april och Andreas Printz är köksmästare. Han har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York inklusive Sturehof och Aquavit. Han är även en välmeriterad tävlingskock och lagkapten med flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef. Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter. Med Feira vill vi skapa ett helt nytt komplement till Östermalmshallens befintliga krogutbud.

Feira består av en matsalsdel med öppet kök samt en stor balkong med utsikt över salutorget. I en del av tornbyggnaden ovanför huvudentrén till Östermalmshallen ligger Feiras chambre separée för upp till tio personer.

Senaste numret