Nyheter Arkiv / Dan Barber är i Stockholm och tar emot Global Gastronomy Award

Dan Barber är i Stockholm och tar emot Global Gastronomy Award

I morgon, den 5 september hålls Global Gastronomy Day på Fotografiska i Stockholm. Dagen fylls av trendseminarier, föreläsningar, frukost och lunch gjord av Paul Svensson och middag signerad pristagaren själv, Dan Barber. Ett utdrag ur programmet:

  • FOOD – THE NEW FRONTRUNNER OF CHANGE – Per Schlingmann & Ingela Stenson
  • TASTE FOR WASTE – Nils Wetterlind, Scandinavian Organics
  • SEEDS: CULTIVATING THE FUTURE OF FLAVOR – Dan Barber, Global Gastronomy Award-vinnare 2016

I dag höll Dan Barber en pressträff inför morgondagen där han berättade om sin syn på mat och om några av hans projekt tillsammans med odlare. Han menade att den råvarusyn som råder, inte minst i USA i dag – one size fits all – inte är framtidens melodi. Han har flera projekt igång med odlare för att på prov odla kultursorter av olika grödor, just nu tex majs. Dan skulle gärna skulle se en korsbefruktning mellan den småskaliga odlaren och hens kunskaper om sådan odling med den mer storskaliga produktionen. Han tror att det är möjligt att kombinera bara man är varsam om mångfalden.

Mer om vad han berättar i morgon kommer du att kunna läsa i nästa nummer av Restaurangvärlden.