360° Eat Guide 2019 – alla vinnare

Igår släpptes den första upplagan av 360 ° Eat Guide, en ny restaurangguide, där en nordisk jury har betygsatt cirka 250 restauranger i Norden, både ur ett gastronomiskt och hållbart perspektiv. Både jury och kriterier har varit offentliga från start.

“Matkonsumtionen har en stor betydelse för klimatet och tiden har kommit för topprestaurangerna att bli hållbara förebilder för hela restaurangbranschen. Vi behöver äta mindre men bättre kött, följa säsongerna ännu bättre och minska matsvinnet. Dessutom måste vi förvänta oss mer av restaurangerna och börja ställa frågor om matens ursprung. Krogarna måste steppa upp, men vi konsumenter måste också agera hållbart, säger Pär Bergkvist, initiativtagare till 360°Eat Guide. 

VINNARE 2019
360°Restaurant – Amass, Danmark.
360°Chef – Fredrik Johnsson, Volt, Sverige.
360°Young Chef – Desirée Jaks, Agrikultur, Sverige.
360°Action!  – Paul Svensson, Fotografiska, Sverige.
360°Experience – Vineyard Experience/Restaurant ÄNG, Sverige.
360°Hotel – Högbo Brukshotel, Sverige.
360°Hospitality- Credo, Norge.
360°Waste – Nolla, Finland.
360°Green – Noma, Danmark.
360°Lighthouse – Lilla Bjers, Sverige.

Alla vinnare och motiveringar hittar du på www.360eatguide.com

Senaste numret