Nya Svenska Kocklandslaget

I dag offentliggjordes de kockar och konditorer som de kommande fyra åren ska representera Sverige i Svenska Kocklandslaget. Lagets första gemensamma mål är Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018.

– Jag är oerhört stolt och glad över att idag kunna presentera de kockar och konditorer som ska representera det Svenska Kocklandslaget i både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020. Dessa medlemmar kommer att ägna mycket tid tillsammans under de närmsta 3,5 åren med gemensam träning fem dagar i månaden i vårt träningskök ”Framtidens Kök” på Electrolux huvudkontor i Stockholm. Mellan varje gemensam träning kommer många timmar läggas på personlig utveckling, berättar Fredrik Andersson, Team Manager.

KOCKAR
Jimmi Eriksson, jimmigastronomi.se, Stockholm
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Andreas Printz, Görvälns Slott, Stockholm
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Daniel Haynes, TAP room, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Stockholm

KONDITORER
Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Göteborg
Frida Bäcke, Vaaghals, Oslo
Sebastian Pettersson, Oaxen Krog, Stockholm
Kasper Kleihs, Upper House Dining, Göteborg
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg

TEAM MANAGER
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg

Under anmälningstiden visade 52 personer intresse för medlemskap i Svenska Kocklandslaget. 27 kockar och konditorer blev kallade på intervju, vilket landade i laget ovan (bara en kvinna!?).

Senaste numret